Vælg den rette bedemand

07 november 2019
Camilla Skøtt
Vælg den rette bedemand

Der er mange følelser på spil, når man skal arrangere en begravelse, og derfor er det helt essentielt at have den rette bedemand i ryggen – men hvordan finder du den rigtige bedemand?

Skal du bruge din lokale begravelsesforretning i Randers eller måske vælge en fra nabobyen – eller måske endda bestille en bedemand på nettet? Spørgsmålene er mange, og det kan være svært at finde hoved og hale i processen, når du samtidig står midt i den sorg, det er at miste en pårørende.

For at få sagt ordentligt farvel til afdøde er det vigtigt at vælge en bedemand, der passer til dig, dine behov og jeres fælles ønsker for ceremonien. Nedenfor har vi samlet tre gode måder at finde den rette bedemand på.

 

 

1) Kig efter certificering

Vælger du en bedemand, der er certificeret, er du sikker på, at det er en person, der løbende gennemgår kvalitetsundersøgelser, og du sikres i højere grad en professionel håndtering af ceremonien. Er bedemanden certificeret ved Danske Bedemænd, får du yderligere gennemsigtighed i forhold til priser og ydelser.

 

2) Lyt til anbefalinger

Kender du en eller flere, der har mistet en pårørende, så spørg, hvilken bedemand vedkommende brugte. Kan dine bekendte anbefale ham eller hende – eller foreslår de, at du vælger en anden – så er du allerede et skridt nærmere den rette bedemand.

 

3) Mærk efter i maven

En bedemand er meget mere end praktik og penge – det er også et spørgsmål om kemi. Når du taler i telefon med bedemanden eller mødes med vedkommende, så mærk efter, om det føles rigtigt. Du er i en sårbar position, når du skal arrangere en begravelse, og derfor er det vigtigt, at du føler dig tryg ved bedemanden – af samme årsag skal du ikke være bange for at sige nej og vælge en anden end den, du først havde tænkt.

Flere Nyheder