Fordelen og ulemperne ved vinyl

04 oktober 2021
Christina Dueholt

Pros-and-cons listen: Et brugtbart værktøj i hverdagen

Der er fordele og ulemper ved alting, det er der ingen tvivl om. Selvom man tænker, at noget er bedre fremfor noget andet, kommer vi altså sjælendt udenom, at alting har sine fejl og mangler. Bevares, noget har mere end andet og af samme grund, skal man også altid overveje situationen hvis man er i tvivl om forskellige valg af livet.

At lave en slags “pro and cons”-liste kan nogen gange hjælpe dig ud af tvivlen og hjælpe dig med at tage et valg. Det kan både være store ting såsom valg af uddannelse eller valg af bolig, men kan også være små ting som valg af neglelak eller valg af sofa. 

Uanset hvad, så gør fordele og ulemper sig også gældende for vinyl plader – en ting, som vi danskere måske har glemt i mængden, men som ikke andet dukker op og op i de danske hjem flere og flere gange. Men hvad er pros and cons-listen egentligt for vinyl plader?

Vinyl plade musik noter fototapet - TenStickers

Fordele: 

Én af de mange fordele er helt sikkert, at vinyl plader giver stemningen et autentisk touch, og det giver faktisk hele atmosfæren et snært af nostalgi. Med en vinyl plade spiller er der heller ingen tvivl om, at lyden lyder bedre end den vil gøre på en MP3-spiller eller en Sonos højtaler. 

Den er mere dyb og varm. 

Ulemper:

Ulempen er dog, at du ikke sådan lige kan skifte musik. Det betyder, at du hverken kan køre den ind med den nyeste fra Ed Sheeran, og du vil heller ikke have mulighed for lige sådan at skifte plade. 

Når det er sagt, er der dog kommet utroligt mange nye udgivelser på vinyl plader. Så hvis du har tålmodighed, er det muligt at samle til bunke og faktisk få et rigtig glimrende udvalg.

Flere Nyheder