Flødekartofler- En meget undervurderet kartoffelret

En af de mest undervurderede kartoffelretter er flødekartofler.

Flødekartofler faktisk en ret der er meget let at lave, der indeholder tynde skiver af kartofler, mælk eller fløde. Nogle gange er den også tilberedt med brødkrummer eller svampe, tomater, løg eller bacon. Flødekartofler er en ret hvor kartoflerne er skåret i tynde skiver og lagt i lag på lag, adskilt af fløde og de andre ingredienser, man evt. har valgt at tilsætte retten. Når lagringsprocessen er færdig, tilsættes mælk, fløde, suppe eller en kombination af disse.

Hvis man er til en mere festlig variant, kan hele fadet toppes med ost, brødkrummer, svampe, eller hvad man synes passer til begivenheden. De fleste kokke foretrækker at koge kartoflerne i ca. fem minutter, før de skæres og tilsættes dem til gryden. Flødekartoflerne kan dog også laves med ukogte skiveskårne kartofler, det kræver dog længere tid i ovnen. Ganske almindelige bagekartofler er meget gode til denne ret, og når det kommer til den egentlige madlavning af flødekartofler, bliver de normalt bagt ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 t. eller til en spids genstand går let igennem kartoflerne. Afhængigt hvor mange personer, du planlægger at lave mad til, kan tiden i ovnen natuligvis variere.

Oprindelsen af ​​de første flødekartofler antages at være fra England eller Amerika, men dets oprindelse er ikke kendt helt sikkert. En ting er helt sikkert, og det at denne ret ofte er at finde ved traditionelle festmåltider. Det kan tænkes at det er fordi man kan forberede retten inden der skal holdes gilde og sætte den i ovnen en time før gæsternes forventede ankomst, hvilket reducerer forberedelsestiden. Så hvis du aldrig har lavet flødekartofler til jul, påske eller en anden fest, så er det nu du skal give dem en chance – så kan du selv at retten formentlig bliver højdepunktet af din middag.

Velbekomme.